In 1990 ben ik beëdigd als advocaat. Ik volgde in het jaar 2000 de opleiding tot familierechtspecialist en mediator bij vFAS, de Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsbemiddeling. In 2012 volgde ik de opleiding tot MfN Mediator.

Een betrokken specialist in familierecht

De laatste 17 jaar ben ik uitsluitend werkzaam als specialist familierecht. Bij een echtscheiding worden cliënten geconfronteerd met vele onzekerheden. Daarom tracht ik in het eerste gesprek direct al zoveel mogelijk duidelijkheid te geven over de gevolgen van de echtscheiding. Cliënten ervaren dit als heel prettig.

Mediation

In deze tijd kiezen cliënten heel vaak de weg van mediation. Het grote voordeel om via mediation de gevolgen van echtscheiding, scheiding van tafel en bed of ontbinding geregistreerd partnerschap te regelen is het feit dat cliënten zelf bepalen hoe zij de gevolgen van hun echtscheiding wensen te regelen. Zij bepalen zelf de inhoud van het echtscheidingsconvenant en/of ouderschapsplan

Gratis scheiden
Sinds enkele jaren ben ik onder andere als advocaat en mediator werkzaam voor de Stichting Samen Gratis Scheiden. Via deze stichting kunnen mensen met een laag tot middeninkomen, indien zij in aanmerking komen voor gefinancierde rechtsbijstand, geheel gratis scheiden.

Meer over de stichting

Scherp scheidingspakket

Indien cliënten niet in aanmerking komen voor
gefinancierde rechtsbijstand en dus zelf de kosten voor de advocaat moeten betalen, bied ik het volgende scheidingspakket aan:

  • 2 gesprekken van maximaal 1,5 uur
  • opstellen echtscheidingsconvenant en/of ouderschapsplan
  • bespreken van deze processtukken met cliënten op kantoor
  • indienen verzoekschrift bij de rechtbank
  • inschrijving echtscheiding en/of ontbinding geregistreerd partnerschap bij de gemeente

De kosten hiervoor bedragen € 895,- per persoon. Dit is inclusief 21% btw en griffierecht. Cliënten kunnen hiervoor in aanmerking komen mits zij geen bezittingen hebben in het buitenland en er geen sprake is van een rechtspersoon.

Neem contact op

Advocaat bij echtscheiding op tegenspraak

Mediation is niet voor iedereen weggelegd. Soms voelen cliënten zich prettiger als zij een eigen advocaat aan hun zijde hebben.
Met een ruime ervaring van 27 jaar als advocaat, probeer ik ook deze echtscheidingen zo snel mogelijk tot een goed einde te brengen.
Van een vechtscheiding wordt niemand beter.

Meer weten?